Vücudunuza En Uygun İç Çamaşırını Bulmak İçin 6 İpucu

İç Giyim Seçmenin Püf Noktaları

 

İç çamaşırı satın alırken hatırlamanız gereken en önemli şey, ister narin bir dantel sutyen, ister dikkatleri vücudunuza çeken cesur ve cüretkar bir şey olsun, kendinizi güvende ve rahat hissetmenizi sağlayacak parçaları seçmektir.

Dünya çapında iç çamaşırı endüstrisi 2023'te 36 milyar doların üzerinde gelir elde etti ve bu rakamın artmaya devam etmesi bekleniyor. Bu etkileyici rakam, çoğu kadının, kıyafetlerinin altına giydikleri şeyin, kıyafetlerin içinde kendilerini nasıl taşıdıkları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu anladığını ortaya koyuyor. Doğru iç çamaşırı cildinizde kendinizi güvende ve güzel hissetmenize yardımcı olur, destek ve rahatlık sağlar. Bu nedenle, sizin ve vücudunuz için en iyi iç çamaşırını nasıl seçeceğinizi bilmek çok önemlidir. İlk adım, hangi iç çamaşırı türlerinin mevcut olduğunu anlamaktır.

 

İç Çamaşır Çeşitleri

Pek çok farklı iç çamaşırı türü olmasına rağmen bu liste, vücudunuz için en iyi iç çamaşırını seçerken göz önünde bulundurmak isteyebileceğiniz en popüler seçeneklerden bazılarını içerir.

Bodysuit: Bazen oyuncak ayı olarak da bilinen, özel etkinlikler veya kıyafetlerin altına koymak için ideal olan tek parça bir giysi.

Bralette: Bu sütyenlerin balen desteği yoktur ve sıklıkla dantelden yapılır. Daha küçük göğüslü bayanlar için en iyi sonucu verirler.

Korse: En geleneksel iç çamaşırlarından biri olup vücuda yapışarak fiziği vurgulayarak kum saati şekli oluşturur.

Büstiyer: Göbek deliğine kadar uzanan, memeyi vurgulayan sutyen üstü.

Chemise: Tek başına ya da uyumlu bir tangayla giyilebilen kısa elbise. Bornoz: Kişisel tercihlere bağlı olarak kısa veya uzun süre giyilebilir ve sıklıkla ipek gibi lüks kumaşlardan yapılır.

Jartiyer: Çorapları yerinde tutmak için bele veya kalçaya takılan bir askı kemeri. Jartiyer kemerleri, uyluk üstlerini veya çorapları takmak için klipsli kayışlar içerir.

Destekli Sütyen: Göğüsleri birbirine sıkıştırarak dekolte oluşturan sutyen. Dekolteyi göstermek için push-up sütyenler genellikle yarım veya yarım cup şeklindedir. Balenli kaplar, daha fazla kaldırma ve destek için push-up sütyenlerde yaygın olarak kullanılır. Sütyen dolgusu su, köpük veya jelden yapılabilir. Bu malzemeler özellikle göğüs hacmini artırmak için yaratılmıştır.

Vücut çorapları: Gösterişli giysiler olarak kabul edilen vücuda oturan, tek parça iç çamaşırı.

 

Vücut Tipinize Uygun İç Çamaşır

Artık en yaygın iç çamaşırı türlerini bildiğinize göre, hangi öğelerin farklı vücut tiplerinde en iyi göründüğüne bakalım. Hangi vücut tipine sahip olduğunuzdan emin değilseniz ölçülerinizi alarak başlayın.

Kum saati gövde tipi

Kum saati tipi bir vücuda sahipseniz beliniz göğüs ve kalçalarınızdan daha küçüktür ve göğsünüz yaklaşık olarak kalçalarınızla aynı büyüklüktedir. Bu vücut tipi hemen hemen her tür iç çamaşırında iyi görünür. Jartiyerler, bodysuit ve korselerin yanı sıra dantel sütyenli bir tanga veya yüksek bacak külotu da bu vücut şekli için mükemmel seçimlerdir.

Armut Biçimli Vücut Tipi

Üçgen vücut tipi olarak da bilinen armut vücut tipinde kalçalar ve bacaklar omuzlardan ve göğüslerden daha geniştir. Armut tipi giyinirken amaç vücudunuzun daha orantılı ve dengeli görünmesini sağlamaktır. Omuzlarınızı ve kalçalarınızı eşitlemeye yardımcı olacak destekli sütyen ve külot veya bandeau sütyenden oluşan uyumlu bir set deneyebilirsiniz.

 

Ters Üçgen Gövde Tipi

 Bu vücut tipi geniş omuzlara, dolgun göğüslere ve daha küçük kalçalara ve uyluklara sahiptir. Ters üçgen vücut şekli için en çekici iç çamaşırı, güzel bir balkonet sütyen gibi tam destekli ve daha büyük askılı bir sütyendir. Bu vücut tipi için ideal iç çamaşırı yüksek belli külot tasarımıdır.

 

Atletik Vücut Tipi

Dikdörtgen vücut şekli olarak da bilinen atletik vücut tipi, atletik bir yapıya sahiptir. Atletik şekiller neredeyse aynı göğüs, bel ve kalça boyutlarına sahiptir. Korseler, beli sıkılaştırdığı, kıvrımları vurguladığı için mükemmel bir seçenektir. Uzun gövdeli atletik figürler için jartiyer veya bodysuit modellerde idealdir. Dikdörtgen vücut tipine sahip olanlar, push-up sütyen ve büstiyer iç çamaşırı giyerek de dikkatleri göğüslerine çekebilirler.

 

Elma Şeklindeki Gövde Tipi

Elma şeklindeki vücut tipi, büyük göğüsler, dar kalçalar ve dolgun bir orta bölüm ile ayırt edilir. Elma tipi bir vücut için ideal olan birçok iç çamaşırı türü vardır. Derin V yakalı, çekici bir body veya bodysuit vücut hattının uzamasına yardımcı olur. Diğer bir seçenek ise göğüslerinizi yukarı kaldıracak ve belinizin daha küçük görünmesini sağlayacak yüksek bel iç çamaşırına sahip boyundan bağlamalı sütyendir. Orta bölümünüz için daha fazla koruma sağlayan kadınsı bir tarz için yüksek belli, vintage külotla birlikte boyundan bağlamalı bir sütyen tercih edebilirsiniz.

 

Kıvrımlı Vücut Tipi

Büyük beden iç giyim modelleri kıvrımlı hatlara sahip bayanlar için birçok seçenek sunmaktadır. Alışveriş yaparken amaç her zaman kıvrımlarınızı vurgulamak olmalıdır. Dekolteli herhangi bir şey harika görünecektir, ancak uygun desteğin olduğundan emin olun; göğsünüz bir sütyen tarafından yeterince desteklendiğinde her zaman en iyi şekilde görünür. Örneğin korseler ve tulumlar baştan çıkarıcı bir çekiciliğe sahiptir. Genel görünümünüze gizem katmak için şeffaf, dantel ve diğer şeffaf kumaşlardan en iyi şekilde yararlanın.

 

Minyon Vücut Tipi

Eğer minyon bir vücuda sahipseniz sutyen ve külot takımları idealdir. İki parçalı iç çamaşırı da kısa bir vücut üzerinde harika görünüyor. Balenli sütyenleri diğer vücut tipleri kadar bulmanız gerekmeyebilir, bu nedenle braletleri ve diğer sütyen stillerini deneyin. Ayarlanabilir sütyen askıları, boyutlarının küçük olması nedeniyle askı boyutlarıyla mücadele eden minyon kadınların vazgeçilmezidir.

Etiketler: İç Giyim Modelleri
Haziran 12, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR